Συστατικά

Βιταμίνη Ε (vitamin E): Η βιταμίνη Ε είναι ένα 100% φυσικό  αντιοξειδωτικό, απαραίτητο για τη συντήρηση των φυτικών ελαίων και των βουτύρων. Έχει επίσης αντιγηραντικές ιδιότητες και συνιστάται ιδιαίτερα για τις ξηρές και ώριμες επιδερμίδες όπως και για την περιποίηση του δέρματος μετά τον ήλιο.

Χαμομήλι (camomile extract): Το εκχύλισμα χαμομηλιού προέρχεται από την επεξεργασία των ανθών του φυτού matricaria recutita, το οποίο είναι γνωστό ως άγριο ή ως γερμανικό χαμομήλι. Περιέχει τανίνες, φλαβόνες, χαλκό, κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο και βιταμίνη C. Είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές, αντιοξειδοτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες του. 

Καλέντουλα (calendula oil): Το λάδι καλέντουλας παράγεται απο το φυτό calendula officinalis. Περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, C και E. Είναι καταπραυϊντικό, ιδιαίτερα κατάλληλο για ευαίσθητες ή λιπαρές επιδερμίδες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για ερεθισμένο δέρμα και για την αντιμετώπιση δερματοπαθειών, όπως είναι τα εκζέματα. Προσδίδει απαλότητα και ελαστικότητα στο δέρμα και αποτελεί πολύ καλή βάση για προϊόντα μασάζ.

Κερί carnauba (carnauba wax): Το κερί carnauba εκκρίνεται από τα φύλλα του φοίνικα copernica cerifera που φύεται στη Βραζιλία. Αυτό το κερί υψηλού σημείου τήξεως παρέχει φιλμ υψηλής προστασίας και χρησιμοποιείται κυρίως σε μακιγιάζ. Είναι υποαλλεργικό, ενυδατικό και αποτελεί βασικό συστατικό στην σύνθεση κραγιόν και lip balm, καθώς αυξάνει την αντοχή στη θερμότητα, τη σκληρότητα τους.

Βούτηρο καριτέ (shea butter): Το βούτυρο καριτέ (shea butter) προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών του δέντρου vitellaria paradoxa, το οποίο το συναντάμε στη δυτική και κεντρική Αφρική. Αποτελείται από 5 φυτικά λιπαρά οξέα, με τα στεατικά (stearic acid) και ελαϊκά (oleic acid) λιπαρά να αντιπροσωπεύουν το 85-90% της σύνθεσης του. Η υψηλή περιεκτικότητα του σε φυτικά λιπαρα, του προσδίδει σημαντικές ενυδατικές ιδιότητες. Επίσης περιέχει βιταμίνες Ε και Α, οι οποίες παρουσιάζουν αντιμικροβιακή δράση και είναι πολύτιμοι σύμμαχοι της επιδερμίδας στην αντιμετώπιση ερεθισμών, μολύνσεων και εκζεμάτων. 

Γλυκερίνη (glycerin): Η γλυκερίνη αποτελεί ενυδατικό στοιχείο για την επιδερμίδα και τα μαλλιά. Ενσωματώνεται εύκολα στα γαλακτώματα, κρέμες, τζέλ, σαμπουάν, στα οποία προσδίδει πολύ απαλή υφή. Είναι ελαφρώς αντισηπτική, υδροσκοπική, και όταν χρησιμοποιείται διαλυμένη σε νερό έχει μαλακτικές ιδιότητες.

Argan oil: Το argan oil είναι ένα έλαιο που παράγεται από τους πυρήνες του δέντρου argan, που ευδοκιμεί στο Μαρόκο και είναι γνωστό για τις θρεπτικές, καλλυντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Πρόκειται για ένα φυτικό προϊόν-βιολογικής καλλιέργειας. Καλείται το υγρό χρυσάφι της ερήμου, χάρη στην ευεργετική του επίδραση στην επιδερμίδα και την τρίχα, που οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα του σε απαραίτητα λιπαρά οξέα (80%) τα οποία συμβάλλουν στη μείωση των φλεγμονών, σε αντιοξειδωτικά, και σε βιταμίνη Ε. 'Εχει αντιρυτιδική και αντιγηραντική δράση, βοηθά στην αναγέννηση και την οξυγόνωση του δέρματος, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, ανανεώνει τα κύτταρα, προλαμβάνει την δημιουργία ερεθισμών και εκζεμάτων, ενυδατώνει σε βάθος, θρέφει το δέρμα και καταπολεμά την ξηρότητα.

Αμυγδαλέλαιο (almond oil): Το αμυγδαλέλαιο (prunus amygdalus dulcis oil ) περιέχει βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 και Κ  και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, χλώριο, μαγνήσιο, φώσφορο, που το καθιστούν  ευεργετικό για τα μαλλιά και το δέρμα.  Επιπλέον είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα που είναι συμβατά  με τα λιπίδια της επιδερμίδας μας. Χρησιμοποιείται για την περιποίηση και ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου και του σώματος. Επίσης ως ενυδατική μάσκα μαλλιών, καθώς και στην απομάκρυνση του μακιγιάζ, θρέφοντας και τονώνοντας ταυτόχρονα την ευαίσθητη περιοχή γύρω απο τα μάτια.

Καστορέλαιο (castor oil): Το καστορέλαιο ή ρετσινόλαδο είναι είδος φυτικού ελαίου που παράγεται από το τροπικό φυτό ricinus communis. Η απόχρωση του είναι υποκίτρινη και είναι σχεδόν άοσμο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύσουν δερματικές νόσους, ενώ σήμερα χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και κρέμες για την τόνωση της τριχοφυΐας και σε προϊόντα αντιγήρανσης καθώς ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Δαφνέλαιο (laurel oil): Το δαφνέλαιο είναι εκχύλισμα φύλλων δάφνης σε ελαιόλαδο, και συνεπώς πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε και λιπαρά οξέα. Προστατεύει και ενισχύει την δομή της τρίχας, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνει, θρέφει και δίνει λάμψη στα μαλλιά χάρη στις ενυδατικές και μαλακτικές του ιδιότητες. Θεωρείται αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.